Discurs d’investidura com a alcaldessa de Maite Aymerich

0

Maite Aymerich, alcaldessa de Sant VicençBona nit a tothom,

Les meves primeres paraules com a alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts són per traslladar el meu agraïment a totes les persones que m’ha donat mostres de suport durant aquests dies i tots els que avui sou aquí.

Especialment als meus pares, als meus fills i als meus germans i la meva parella que no són habituals de la sala de plens i, que com molts de vosaltres, avui han vingut per fer-me costat.

Tinc la sort que tant la família com els amics, a qui tinc una mica abandonats des que he entrat a govern, entenen la meva vocació de servei públic i m’encoratgen per seguir treballant pel nostre poble. Moltes gràcies.

Moltes gràcies també a la gent de Junts per Sant Vicenç que treballen incansablement en un projecte de poble que aglutina diferents sensibilitats i maneres de ser. Gràcies pels debats interns que tenim i que ens han permès créixer.

“Un projecte de poble que aglutina diferents sensibilitats i maneres de ser.”

 

El mes de maig passat el poble de Sant Vicenç dels Horts va donar una clara confiança a la candidatura de Junts per Sant Vicenç, que va obtenir 9 regidors i va ser la formació més votada. El poble de Sant Vicenç es va decantar per un projecte que aplega tots aquells vicentins i vicentines que volen dedicar part del seu temps a exercir la seva ciutadania des de la ferma convicció que cal participar implicant-se per construir un món millor, començant pel nostre entorn proper.

El mandat democràtic ara fa un relleu, però el projecte de ciutat continua. L’Oriol ha deixat el càrrec no pas per imputacions, ni per discrepàncies, ni per manca de suport, ni per pacte d’alternança amb altres formacions. L’Oriol ha presentat la seva renúncia per bolcar-se en cos i ànima a la independència nacional i a la justícia social. I seguirà treballant per Sant Vicenç, n’estic convençuda. Ja et donarem feina Oriol (…).

“L’Oriol seguirà treballant per Sant Vicenç, n’estic convençuda.”

 

Accedir a l’alcaldia de Sant Vicenç després de l’empremta que ha deixat l’Oriol no se’m presenta com una tasca senzilla. L’Oriol ha estat per a tots els vicentins i vicentines un alcalde que ha fet molt perquè el nostre poble fos escoltat i mirat amb orgull, escoltat i mirat pel valor de les coses que s’hi fan, pel valor de les persones que hi viuen.

El nom del nostre poble va molt lligat a la seva persona, tant que fins i tot quan algú et pregunta on vius i respons: sóc de Sant Vicenç dels Horts, és molta la gent que et diu: ah! ets del poble del Junqueras…

És evident que Sant Vicenç no és del Junqueras, que el fem tots els vicentins i totes les vicentines. Però certament ell ha estat en moltes ocasions el nostre altaveu.

L’Oriol ha deixat un llistó molt alt. Són moltes les seves qualitats i moltes les lliçons que hem après d’ell. La més important, i que jo faig meva des d’aquest moment, és la d’exercir l’alcaldia amb senzillesa, bondat i vocació de servei.

“Són moltes les lliçons que hem après de l’Oriol. La més important i que jo faig meva és la d’exercir l’alcaldia amb senzillesa, bondat i vocació de servei.”

 

He començat el meu discurs agraint el suport de la meva família, amics i veïns, dels meus companys de partit i especialment de l’Oriol Junqueras. Gràcies a vosaltres sóc el que sóc, i vosaltres també guiareu la meva tasca com a alcaldessa.

Sóc vicentina i d’ERC; dues condicions que m’enorgulleixen. Una m’ha donat la identitat: sóc filla de Sant Vicenç, sóc el que veieu i el que heu vist fins ara. I, l’altra condició, m’ha transmès els valors del republicanisme i de defensa de la llibertat.

En aquests dos pilars fonamentaré el meu càrrec: Treballaré per la gent de Sant Vicenç dels Horts, per les persones que viuen en aquest poble, us escoltaré, estaré al vostre costat, i vetllaré perquè en la gestió del bé comú hi guanyin les persones. També treballaré des d’aquest consistori per les llibertats democràtiques i per la llibertat del poble català i la seva independència.

“Treballaré per les persones que viuen en aquest poble, us escoltaré, estaré al vostre costat i vetllaré perquè en la gestió del bé comú hi guanyin les persones.”

 

Molts ja em coneixeu, he nascut aquí, treballo aquí i visc aquí perquè ho he triat. Em trobareu al carrer, comprant en una botiga o passejant un diumenge al matí. Em trobareu participant en alguna entitat del poble i em trobareu a la Casa de la Vila moltes hores a la setmana, tasca que compaginaré amb la feina que faig i que estimo.

Els ciutadans reclamem als polítics que no estiguin allunyats d’allò que és la vida real. Jo mateixa ho reclamo dels polítics que em representen. I em sembla que aquesta és la millor manera de fer-ho. Entenc la política com un servei, no com una feina. Estic aquí de pas i un altre dia hi haurà uns altres al capdavant però mentre hi sigui dedicaré tot el meu temps i el meu esforç a acomplir aquest encàrrec que avui m’ha estat donat i en aquest temps espero consolidar la confiança que avui m’heu dipositat.

Per fer-ho compto amb un equip de regidors i regidores que són un gran capital humà, il·lusionats i amb el desig de fer que la vida de tots els vicentins i vicentines sigui millor, sigui més fàcil i que Sant Vicenç segueixi sent un lloc on les persones puguin desenvolupar les seves vides sabent-nos al seu costat i on tota la comunitat se senti representada.

“Compto amb un equip de regidors i regidores que són un gran capital humà, il·lusionats i amb el desig de fer que la vida de tots els vicentins i vicentines sigui millor.”

 

I compto amb els treballadors i les treballadores d’aquest ajuntament que estic convençuda que seguiran treballant pel poble pensant en el benestar de les persones posant-se al seu servei amb professionalitat, dignitat i humilitat.

També compto amb tots els membres d’aquest consistori, als quals vull estendre la mà perquè tots som aquí pel mateix: treballar pel poble. L’oposició juga un important paper democràtic tot contribuint i aportant en la gestió i decisió de les coses que fem des de govern. Espero i desitjo encetar una nova etapa on els ponts de diàleg siguin un fet habitual. Segur que els trobarem. El Pla d’Actuació Municipal és l’oportunitat de posar en pràctica aquest exercici.

“L’oposició juga un important paper democràtic (…). Espero i desitjo encetar una nova etapa on els punts de diàleg siguin un fet habitual.”

 

Hem d’estar orgullosos de ser vicentins i vicentines. I entre tots hem de construir una autèntica ciutat republicana, viva i dinàmica i on tots plegats prenguem les decisions que marquin el nostre futur.

Gràcies per la confiança que m’heu fet, treballaré per defensar el bé comú i desitjo que l’encert em guiï en totes les decisions que he de prendre d’ara en endavant.

Visca Sant Vicenç dels Horts i Visca Catalunya!

Compartir.

Deixar una resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de galetes, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies